Saturday, September 25, 2010

Свечени долги фустани

Многу е тенка границата помеѓу облекувањето за матурската вечер и ноќта на доделувајнето на "Оскарите". Тоа на секаде е така иако многумина не се согласуваат. Ама и светските дизајнери за матурската вечер препорачуваат гламурозни тоалети со многу блескави камчиња, свила, тул и жерсе. Ако се појде од тоа дека матурската вечер е своевиден бал, тогаш навистина нека биде бал. Иако на многу девојки нема да им стојат добро раскошните фустани биdејќи не соодветствуваат на нивниот стил на облекување, на некоии тоа како добро ќе им прилегаат. Токму затоа се одлучив да ви презентирам долги фустани. Кратките се романтични, во свежи бои, гламурозни, калоритни и раскошни:

Веројатно, речиси секоја матурантка се замислува во долг фустан. Ама каков? Фустаните кои наликуваат на   
оние кои ги носат филмските диви на доделувајнето на "Оскарите" можат да ви послужат како пример, ама немјте да претерате, па да изгледате пренападно. За тоа обидете се со подолги фустани кои ја следат линијата на телото или имаат некој суптилен детаљ или, пак, интересен крој. Внимавајте на боите! Црвената секогаш знае дa "запали", исто како и црната. Но, не избегнувајте ги пастелните нијанси. Не претерувајте со должината на фустанот! Ако фустанот премногу се влече, може да  ви создаде пробем. Еве неколку примери на фустани:
No comments:

Post a Comment